Geschreven op 7 juni 2013 door “sardegnatrekking”

Het bekende reis en toerisme portaal “Zingarate” biedt u deze keer een ranglijst met de “10 Dingen die u absoluut moet doen/zien in Sardinië”. Een lijst met activiteiten en locatie’s om te bezoeken om alle “gezichten” van het eiland te leren kennen. Een handboek vol ideëen en inspiratie om Sardinië met volle teugen te kunnen genieten, de kust en het binnenland. Dit is de beschrijving van de site en reis web-tijdschrift. Laten we samen uitvinden wat volgens Zingarate.com de 10 dingen zijn die u absoluut moet doen in Sardinië.

1 – GENIET VAN DE MEEST HELDERE ZEE VAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Cala Ispuligi de Nie

Cala Ispuligi de Nie
Witte zandstranden en kristal helder water. Geniet van de meest transparante zee en bekijk je voeten als je in het water staat 😉

2 – VOGELS OBSERVEREN

Fenicotteri

Fenicotteri

In het reservaat van San Teodoro is het mogelijk om rose flamingos te observeren.
Als je een passie hebt voor het zeeleven dan kun je buiten de kust de vissen en dolfijnen, tijdens hun bijna regelmatige route rondom het eiland gaan bekijken.

3 – BEZOEK DE NURAGHI

Supramonte di Orgosolo

Supramonte di Orgosolo

Bezoek tenminste één van de 8000 Nuraghen op het eiland. Op de bijgevoegde foto zie je de domen van Capo Testa, een paar kilometers van Santa Teresa di Gallura verwijderd.

4 – ZEILEN IN HET NATIONALE PARK VAN “MAGDALENA”

Veel van de eilanden die tot het park behoren, zijn alleen per boot te bereiken. Met een zeilboot is het natuurlijk een unieke belevenis.

5 – GASTRONOMISCHE TOUR IN SARDINIA

Gostolai

Culurgiones en Porcheddu, vergezeld met een Cannonau, zijn slechts twee van de meest heerlijke typische Sardijnse producten om van te genieten. Vergeet tijdens een gastronomische tour niet de vleeswaren zoals bijvoorbeeld de sardijnse salami.

6 – BEZOEK HET DORP VAN DE MIJNWERKERS

Argentiera

Argentiera

Sardinië is al sinds de 6e eeuw vóór Christus een land van mijnwerkers. De verlaten mijnen van Ingurtosu zijn als UNESCO World Heritage verklaard. Hotel Le Dune bevindt zich in een oud mijngebouw dat pal op het strand ligt.

7 – KITE SURFING OP HET STRAND VAN “DE RIEM” (La cinta)

In de winter is dit één van de meest ambitieuze sporten om te doen of te leren. Kite surfen kun je o.a. op het eiland Gull in het noorden dichtbij Palau of op het strand van La Cinta vlakbij San Teodoro.

8 – TREKKING NAAR DE KLOOF VAN GORROPPU

Gorropu

Gorropu

Trekking routes in Sardinië. Een pad waarbij je de diepste kloven van Europa (Gorropu) leert verkennen.

9 – DE GROTTEN VAN NEPTUNUS IN SARDINIË

De grotten van Neptunus in Alghero, zijn de bekendste van het hele eiland en eveneens de grootste. 4 km spleten en gangen waarvan slechts een deel voor het publiek geopend is.

10 – DE MUURSCHILDERINGEN VAN ORGOSOLO

I murales di Orgosolo

De muurschilderingen van Orgosolo
Bewonder de mooie muurschilderingen van Orgosolo.

OVERIG:

Bezoek de mooie oude havenstad en tevens hoofdstad Cagliari.

Het miniatuur park van Sardinië in La Splasa

De waterpretparken Waterfun Diverland en Blue Fun

Wilde paarden in de vrije natuur in Ghiara (Ghiara Park)

Barumini (oude Romeinse monumenten)

enz…

TOP